Rezumat Galop – 3/09/23

Calul pe primul loc

Calul pe primul loc❤️

⚠️ Încep acest rezumat al reuniunii de galop de astăzi cu o mare rugăminte pentru organizatori, dar și pentru proprietarii cailor eligibili pentru Derby Român: NU FORȚAȚI! Nu trebuie să se forțeze Derby-ul pentru a se alerga peste 14 zile. Puneți caii pe primul loc și gândiți-vă că este cam din scurt pentru a se alerga așa repede o cursă precum Derby Român (2400m). Țineți cont de condițiile de la noi și de nivelul cailor de la noi. 

De exemplu, Magic Fire și Onix au alergat astăzi în cursa de ‘calificare’ pe 1090 m și peste 14 zile ar trebui să alerge în Derby pe 2400 m. Este o diferență mare de la 1090 m la 2400 m (în mai puțin de 14 zile). După cursa de astăzi, mâine vor avea repaus și abia de marți vor începe pregătirea specifică. Dacă scădem ziua de mâine și ziua de dinainte de Derby, rămân 12 zile pentru a pregăti cursa pe 2400 m. Nu prea este ok și nu trebuie forțat! Condițiile de pregătire a cailor de la noi nu sunt ca afară și nici caii nu sunt ca afară. De asemenea și din nefericire, nici pista nu ne ajută!

Un alt motiv pentru care ar fi mai bine să se alerge Derby-ul mai târziu ar fi și Bettina. Cu puțină voință și răbdare ar putea să alerge și Bettina în Derby, dacă s-ar alerga Derby-ul undeva pe întâi (1) octombrie, pe opt (8) octombrie sau pe 15 octombrie. Ar mai fi și un argument istoric! Să ne aducem aminte că prima alergare a Derby-ului Român s-a organizat în ziua de 12 octombrie 1875. Sunt destule argumente pentru a nu se forța să se alerge Derby-ul peste 14 zile, în primul rând sunt argumentele legate de cai. Vă rog, gândiți-vă în primul rând la cai și la ceea ce trebuie să fie un Derby Român!

Cu siguranță putem mai mult!

Cu speranța că se va alerga Derby-ul mai târziu, o să revin la reuniunea de astăzi. Toamna a început promițător la Hipodromul Ploiești, însă cu siguranță putem mai mult, mai ales pe partea de organizare și curse propriu-zise.

‘Calificarea’

Reuniunea de Galop a început cu așa zisa ‘cursă de calificare’ unde, din nefericire, au alergat și cai de doi ani și cai de trei ani. Nu este ok o asemenea cursă amestecată! Plus că timpul cerut este același pentru toate vârstele și nu este corect. Nu se compară capacitatea energetică a unui trei ani cu a unui doi ani. Prin urmare, timpii trebuie să fie diferiți. Este un sistem depășit creat de comuniști într-o perioadă când nici nu aveam curse de galop. Trebuie să îmbunătățim lucrurile și trebuie să evoluăm. În fine, este un subiect pe care îl voi dezvolta cu altă ocazie.

Fac o mică paranteză și dau un exemplu! Mai indicat pentru tineretul cabalin de doi ani ar fi pentru început o cursă de debut, eventual pe sexe dacă sunt mai mulți cai. Se poate acorda un premiu care să acopere măcar cheltuielile cu deplasarea și s-ar putea lua timpii de la cursă. Doar o așa zisă ‘cursă de calificare’ este forțată și depășită. Se pot obține timpii și din cursa de debut. Iar cu o zi înainte de debut se verifică (pe hipodrom) starea, comportamentul și inclusiv se face testul start gate-ului și, chiar am văzut pe afară, toate acestea te ajută mai mult în ziua cursei.

Revenind la ‘calificarea’ de astăzi, cel mai important este că toți caii și jocheii au terminat cursa cu bine. Timpii obținuți sunt următorii: Magic Fire (1:02,2/1km), Gattaka Speed (1:02,4/1km), Onix (1:03,3/1km), Lady Secret (1:12,9/1km).

Magic Fire trecând primul potoul

Emoțiile mari au fost pentru frumosul MAGIC FIRE, având în vedere accidentarea gravă pe care a avut-o. Un mare merit pentru reușita de astăzi a lui Magic Fire îl au Daniel Constantin și Ionuț Ariciu, în special Dan. Felicitări!

MAGIC FIRE

Premiul ‘C. Ghe. Costa-Foru’

În cursa mare a zilei au alergat nouă cai și a fost o cursă frumoasă, cu un câștigător neașteptat dar meritat!

În lipsa lui Upper Rebel (non partant), favoriții cursei erau Altan și Khairan, însă nu mereu câștigă ‘favoriții’. Tocmai de aceea sunt și frumoase cursele de galop. Cotată cam cu a treia șansă, poate chiar a patra, frumoasa roibă BAY WATCHING i-a adus proprietarilor Matei Cosmina Alexia și Matei Adrian o mult așteptată victorie. Aș putea-o numi ‘victoria așteptării’. Felicitări!👏🏼

Bay Watching trecând prima potoul

BAY WATCHING (GB), jocheu Mehmet Mustafa, antrenor Matei Adrian, proprietar Matei Cosmina Alexia

Clasamentul în bani a fost completat de KHAIRAN-proprietar Florin Nădrag, LEHERO-proprietar Omer Memur și SUNSHINE MEADOW-proprietar Lungu Cătălin. Felicitări și succes în continuare!

Mai multe fotografii (cu cai) de la cursele de azi voi posta mâine pe pagina de Facebook Galop.ro.

Mulțumim și felicitări tuturor celor implicați, organizatori (Jockey Club & Hipodromul Ploiești) și participanți; împreună putem fi mai buni și mai puternici! #Galop

Mai multe detalii despre întreaga reuniune hipică (galop & trap) găsiți în următorul articol: https://www.csmploiesti.ro/2023/09/03/hipodromul-ploiesti-kinio-des-etangs-victorios-in-premiul-cailor-de-3-ani-regele-ferdinand/

În încheiere, revin la rugămintea de la începutul articolului și vă rog, din nou, să se acorde o mai mare importanță calului Pursânge (Englez). Orice ce am face legat de Galop, trebuie să ținem cont prima dată de CAL.

Să ne revedem cu bine!

Galop.ro (Galop.Romania)

– Pentru Galopul din România –

 

Surse foto: CSM Ploiești (Hipodromul Ploiești), Galop.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *