Brăila domină Galopul

Am denumit titlul articolului ‘Brăila domină Galopul’ deoarece ieri, la deschiderea sezonului de galop pentru caii Pursânge (Pur-Sânge) Englez, brăileanul Aurel Mazilu a fost marele câștigător al zilei; dar nu numai datorită zilei de ieri!

Și anume, în prima cursă a avut doi cai, unul a câștigat, iar celălalt a sosit al treilea. În cea de-a doua cursă, în ‘Premiul Hipodromul Băneasa’ a avut, alături de fiica sa, un cal care a și câștigat. Iar în cea de-a treia cursă a avut doi cai, ambii plasați în primii patru, locul doi și locul patru. Prin urmare, a fost ziua Echipei Mazilu de la Brăila. Felicitări!

Brăileni fericiți în tribună, Aurel Mazilu și fiica sa Georgiana. Un lucru știm sigur: Brăilenii nu duc lipsă de pasiune; bravo!

Promițător și Încurajator

A fost o zi frumoasă la Hipodromul Ploiești, la propriu și la figurat; iar faptul că premiile (în bani) au fost mai mari și că am avut trei curse cu 18 cai partanți, plus cursa de calificare, ne face să reafirmăm că avem parte de un început de sezon promițător și încurajator!


În fața a peste 800 de spectatori, reuniunea hipică a început cu o cursă de calificare organizată, bineînțeles, de Jockey Club Român. În această cursă de calificare a alergat LADY SECRET (BUL), o roibă de trei care a fost importată în anul nașterii. Acum că s-a și calificat, reușind să alerge 1000 de metri în 1:04.4, este eligibilă pentru mult așteptatul Derby Român.

LADY SECRET (BUL), jocheu Nurhay Hamil, antrenor Aurel Mazilu, proprietar Marian Dincă.

PREMIUL DE PRIMĂVARĂ

Prima cursă a zilei, ‘Premiul de Primăvară‘, a fost un sprint pe 1100 metri în care, chiar pe final și după vizionarea fotografiei de sosire, s-a impus roiba MOMICHEOTOSTROVA (GB), jocheu Nurhay Hamil, antrenor Levet Nezirov, proprietar Aurel Mazilu.

Un proprietar fericit, brăileanul Aurel Mazilu.

A fost o cursă frumoasă cu o sosire spectaculoasă, demnă de o cursă de galop. Au fost două lupte strânse chiar pe final, primii patru cai fiind plasați în ordinea sosirii abia după vizionarea fotografiilor de sosire. Astfel, ordinea sosirii a fost următoarea:

Sursa: CSM Ploiești

 

PREMIUL HIPODROMUL BĂNEASA

Premiul HIPODROMUL BĂNEASA

În cea de-a doua cursă a zilei, în ‘Premiul Hipodromul Băneasa’, alergată pe 1600 de metri, am avut parte de o nouă cursă frumoasă în care, conform așteptărilor, s-a impus destul de clar GENNARO ARMA (IRE), jocheu Nurhay Hamil, antrenor Levet Nezirov, proprietar Mazilu Georgiana (fiica lui Aurel Mazilu). Felicitări!

De asemenea, trebuie să menționăm și salutăm plasarea cailor de la Herghelia Cislău pe locurile trei și patru. Astfel, ONIX (RUM) a sosit al treilea, iar sora lui BETTINA (RUM) s-a plasat a patra, în fața unor cai mai bine cotați. Bravo; felicitări! O premieră încurajatoare!

ONIX (RUM), din Frozen Fire și Ostia, crescător și proprietar Herghelia Cislău.
BETTINA (RUM), din Frozen Fire și Bertina, crescător și proprietar Herghelia Cislău.

Ordinea sosirii a fost următoarea:

Sursa: CSM Ploiești

 

PREMIUL HIPODROMUL PLOIEȘTI

Salutăm și remarcăm prezența tinerei Sofia Șerban care, de la o cursă la alta, devine mai încrezătoare și mai bună; felicitări!

Jocheița Sofia Șerban

În cea de-a treia și ultima cursă a reuniunii de ieri, în ‘Premiul Hipodromul Ploiești’, jocheul Valentin Atanasov a reușit să-și ia revanșa și s-a impus cu o lungime și jumătate în fața compatriotului Nurhay Hamil. Astfel, cursa alergată pe 1600 metri a fost câștigată de calul HEAR ME ROAR (IRE), jocheu Valentin Atanasov, antrenor și proprietar Răzvan Ștefan Auraș. Felicitări! 

Ordinea sosirii a fost următoarea:

Sursa: CSM Ploiești

Astfel, s-a încheiat cu bine prima reuniune de galop a sezonului 2024. Mulțumim proprietarilor pasionați și organizatorilor Jochey Club Român și Hipodrom Ploiești.

Sursa foto: CSM Ploiești (Daniel Cosarek) Mulțumim!

Înainte de a termina acest scurt rezumat, trebuie să menționăm că tânărul și valorosul jocheu Valentin Atanasov este la al șaptelea sezon la Hipodromul Ploiești. Deși încă foarte tânăr, Valentin este cel mai experimentat și cel mai titrat jocheu care aleargă la Hipodromul Ploiești. Felicitări și succes în continuare!

Indiferent de situație, mereu a fost cu zâmbetul pe buze și mereu s-a concentrat pe lucrurile importante, dând dovadă că este un jocheu de talie internațională. Valentin, să fii sănătos și să ai mereu aceeași atitudine pozitivă și constructivă; succes!

 

Și ca să păstrăm obiceiul, în curând vom posta mai multe fotografii pe pagina Galop.ro (pe Facebook) și bineînțeles, și un videoclip cu cele trei curse de galop.

 

P.S. Cu toții ne-am înhămat la o cursă lungă și grea, un fel de Grand National, o cursă de fond cu obstacole! Însă nimic nu se compară cu victoria obținută după multă muncă, implicare și răbdare! Să ținem aproape, precum un jocheu și calul său, și să ne continuăm cursa refacerii Industriei Galopului de la noi. Pilonii de bază pe care se construiește un Galop sănătos și pe termen lung sunt: Pasiune, Siguranță, Bunăstare și Integritate.

Va fi greu, mai ales să reconstituim o populație de Pur-Sânge Englez, însă o să reușim, cu ajutorul crescătorilor și proprietarilor privați, cu ajutorul Hergheliei Cislău și mai ales, cu ajutorul Jockey Clubului Român. Este o chestiune de timp! În momentul de față și în următorii doi ani trebuie să obținem recunoașterea (totală) internațională și să punem la punct și partea de acte normative; printre altele!

P.S.s. O să se îmbunătățească și organizarea și Programul de Ameliorare; răbdare!

Galop.ro (Galop.Romania)

Surse foto: Daniel Cosarek (CSM Ploiești), Andrei Tomescu (Jockey Club Român), Echipa Mazilu, Galop.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *