JOCKEY CLUB ROMÂN

Jockey Club Român – mai mult decât un club

În România, când vorbim de cai Pursânge Englez (Thoroughbred), de curse de galop și de Hipodromul Băneasa, vorbim de Jockey Club Român.

Imagini din perioada 1875-1946

Încă din anul 1875, tot ce este legat de caii Pursânge/Thoroughbred, de cursele de galop și de Hipodromul Băneasa se datorează Jockey Club Român. Afirmațiile noastre le puteți verifica pe http://jockeyclub.ro/ și prin intermediul articolului nostru https://galop.ro/jockey-club-roman-mai-mult-decat-un-club/.

Jockey-Club Român a fost fondat în data de 8 ianuarie 1875 la București și a fost al treilea din lume, după cele din Anglia și Franța. Denumirea completă a fost și încă este ,,Societatea de Încurajare pentru Îmbunătățirea Rasei Cailor în România – Jockey-Club’’, denumire împrumutată de la francezi.

Jockey-Club – Societatea de Încurajare pentru Îmbunătăţirea Rasei Cailor în România

Logo Jockey-Club Român

Rațiunea de existență pentru Jockey Club Român a fost și este în continuare aceea de a încuraja cursele de galop din România și, de a promova valori culturale și morale ce se împletesc firesc cu pasiunea pentru caii Pursânge/Thoroughbred și cursele de galop, dovedind continuitatea unei activități începute în anul 1875.

Recunoașterea internațională

Începând de anul trecut, mai exact din luna septembrie a anului 2021, România a devenit Membru asociat în cadrul Federației Hipice Europene și Mediteraneene prin Jockey Club Român. Astfel, Jockey Club este recunoscut în calitate de autoritate hipică de către forurile internaționale și poate continua organizarea de curse de galop până la înscrierea rezultatelor sportive în registrele internaționale.

Istoria veche și impresionantă a Jockey Clubului, faptul că deține Stud Book-ulul rasei Pursânge Englez (Thoroughbred) și, foarte important, faptul că are recunoașterea de la ‘International Federation of Horseracing Authorities’ (IFHA),  legitimează Jockey Club Român ca fiind autoritatea care reglementează cursele de galop din România. Jockey Club Român este membru IFHA din anul 1993 (detalii aici).

Cai și jochei într-o cursă de galop organizată în 2021 de către Jockey Club Român la Hipodromul Ploiești
Sunt deja peste 145 de ani de istorie a legendarului Jockey Club Român

Totul pleacă din trecut, iar fără istorie am fi ai nimănui! Istoria Jockey Clubului este veche și impresionantă și, cum ne place nouă să spunem, Jockey Club Român a fost și este mai mult decât un club! După aproximativ doi ani de documentare și muncă, am reușit să publicăm cel mai complet articol scris vreodată despre Jockey Club. Articolul complet despre legendarul Jockey Club Român este următorul: https://galop.ro/jockey-club-roman-mai-mult-decat-un-club/ .

 

Contact Jockey Club Român:

http://jockeyclub.ro/

Telefon: +4021.310.03.08.;

Email: office@jockeyclub.ro;

Str. Episcopiei nr. 9, cod poștal 010292;

București, România.


Contact
Galop.ro:
Email: galop.romania@yahoo.com
Telefon: 0040/760112112