AMERETTO (FR) – armăsarul complet

Ameretto – armăsar reproducător

Cu asemenea armăsari reproducători, rasa Pursânge Arab și cursele de galop se vor dezvolta cu siguranță în România. Este unul dintre cei mai buni cai Pursânge Arab care au ajuns în țara noastră în ultimii 100 de ani; poate chiar cel mai bun!

Acest import răsunător a fost posibil datorită domnului Florin Șuta, un pasionat crescător de cai Pursânge Arab de curse. Dl Șuta și dl dr Ignătescu ne-au mărturisit că:

,,Nu a fost deloc ușor să găsim armăsarul potrivit. Să dețină acel pedigree extraordinar, care să combine cele mai importante linii de sport ale rasei Pursânge Arab. Să aibă picioare bune, talie corespunzătoare, musculatură puternică, dar și un temperament extraordinar, toate acestea pentru a putea ameliora eficient iepele românești.
De asemenea, să aibă produși deja testați, în mai multe țări din Europa, peninsula Arabă și S.U.A. și, nu în ultimul rând, să aibă acea rezonanță care să asigure vânzarea mânjilor în orice licitație de pe glob.’’

Felicitări, domnilor!

AMERETTO (Amer & Win Taouy)

Armăsar top, la o clinică top!

Clinica Ecvină Șirioara – Sieuriver Vet, prin doctorul pursânge Ignătescu Dan, propune un nou armăsar de top pentru sezonul de montă 2022. După Dahess, Clinica Ecvină Șirioara îl propune pe Ameretto (proprietar Junior Speed România).

Născut în 2006 în Franța, AMERETTO are un pedigree foarte bun și a avut o carieră lungă pe hipodrom, cu rezultate remarcabile. A debutat la vârsta de 3 ani reușind să câștige toate cursele din acel an.

Ameretto pe pista unui hipodrom

Ameretto a alergat până la vârsta de 9 ani, reușind în carieră 13 victorii în țări precum Germania, Polonia, Italia, Suedia și Olanda. A alergat până în anul 2015, an în care a reușit 3 victorii și două plasări pe locul doi.

În continuare vă prezentăm ultima lui cursă din carieră, pe care a câștigat-o în stil de mare campion, dovedind chiar și la vârsta de 9 ani că este un atlet foarte bun.

Un armăsar complet

Ameretto este un cal impresionant, având o înălțime la grebăn de 163 cm. Dar nu acest aspect îl recomandă neapărat, ci rezultatele sale de pe hipodrom și produșii săi. De exemplu, fiul său Octopus Premier a reușit în Italia cinci victorii în cinci curse.

Pe Ameretto îl recomandă foarte mult și pedigree-ul său, în care găsim trei dintre cele mai renumite linii: Amer-Drug-Dormane. Tatăl lui Ameretto este legendarul AMER, cel care a fost declarat cel mai celebru Pursânge Arab de curse de galop al lumii.

Ameretto este un armăsar cu picioare bune, cu o talie bună, cu o musculatură puternică și cu un temperament foarte echilibrat. Toate acestea, plus pedigree-ul, rezultatele sale de pe hipodrom și calitatea produșilor săi, îl fac pe francezul Ameretto un armăsar reproducător foarte bine cotat.

Ameretto – Pursânge Arab/Arabian Purebred

CONTACT

Prin urmare, datorită dlui Florin Șuta și dlui doctor Dan Ignătescu avem disponibil în România încă un armăsar de calitate foarte bună pentru sezonul de montă 2022.

Prezentarea lui Ameretto

Tel: 0745 26 79 84

E-mail: contact@clinica-ecvina.vet

Sursa: doctor veterinar Dan Ignătescu

One Reply to “AMERETTO (FR) – armăsarul complet”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *