Jochei români în România (2024)

În acest scurt articol vă vom prezenta jocheii rezidenți în România care sunt disponibili să alerge în cursele de galop de la Hipodromul Ploiești. Pe scurt, jochei români în România.

PASIUNE, SIGURANȚĂ și BUNĂSTARE

Galopul este, în primul rând, despre cai și jochei. Industria Galopului trebuie să fie despre Pasiune, Siguranță, Bunăstare și Integritate.

Galopul nostru mult iubit trebuie să fie despre pasiunea pentru caii Pursânge (pur-sânge) și despre pasiunea pentru curse și, cel mai important, trebuie să fie despre siguranța jocheilor și a cailor. Bineînțeles, și bunăstarea lor.

Pasiunea este primul lucrul pe care îl avem cu toții în comun, însă prioritar și obligatoriu trebuie să fie și siguranța. Pasiunea, siguranța și bunăstarea sunt elementele de bază pentru un galop sănătos și pe termen lung.

Pentru cei care iubim cu adevărat hipodromul și cursele de galop, cea mai mare victorie este atunci când caii și jocheii termină cursa cu bine. Iar ca acest lucru să se întâmple, ar trebui să începem cu îmbunătățirea pistei de la Hipodromul Ploiești. Pista este locul cel mai predispus pentru accidentări. Pista de la Hipodromul Ploiești trebuie îmbunătățită. Galopul, pe cât este de spectaculos, pe atât este de periculos. Tocmai de aceea, vrem să scoatem din nou în evidență importanța jocheilor și a cailor.

SIGURANȚA JOCHEILOR ȘI A CAILOR TREBUIE SĂ FIE PE PRIMUL LOC

A fi jocheu și/sau călăreț de antrenament nu este pentru oricine. Pe cât este de frumos, pe atât este de periculos. A fi jocheu nu-i o simplă călărie, ci e pură măiestrie.

A fi una cu calul! (tânărul și talentatul Kolumban Ors)

Am spus de mai multe ori, inclusiv în ‘Ghidul de Galop’: Importanța jocheilor și a călăreților de antrenament este esențială, chiar vitală. Tocmai de aceea, trebuie susținuți, încurajați, promovați și protejați.

Pentru istorie, prezent și viitor

În acest scurt articol vă vom prezenta jocheii care sunt disponibili și (mai) accesibili ca să alerge la Hipodromul Ploiești. Disponibil sunt și jocheii români din afara țării, însă ei sunt mai greu accesibili. Este o prezentare generală, urmând să facem și o prezentare mai detaliată a fiecăruia dintre ei.

Menționăm că în România încă nu avem agenți de jochei (!) și nici nu este reglementată meseria de jocheu, însă vom avea; este o chestiune de timp!

Este o chestiune de timp până când, sub coordonarea Jockey Club Român, se va reglementa totul ca afară. Este bine de știut că Jockey Clubul Român a început demersurile pentru a se face un curs dedicat jocheilor, atât teoretic, cât și practic. Va urma! După această ușoară încălzire, haideți să trecem la prezentarea propriu-zisă a jocheilor români disponibili în România pentru sezonul 2024:

IULIA POPESCU (Juli)

Frumoasă, curajoasă și ambițioasă!
Acum doi ani, la nici 15 ani împliniți, constănțeanca Julia Popescu avea să intre în istoria Galopului din România. Foarte tânăra jocheiță și-a făcut debutul oficial pe hipodrom la nici 15 ani împliniți; impresionant!

Juli și-a făcut debutul într-o cursă de calificare organizată de către Jockey Club Român. Spre surprinderea majorității celor prezenți la hipodrom, Juli a trecut prima linia de sosire. Pe lângă cursa de calificare și o experiență de neuitat, Juli a câștigat aprecierea și respectul tuturor celor am fost prezenți la reuniunea de galop; și nu numai!

Numele Iulia (Julia) Popescu a intrat deja în analele turfului român, deoarece, din datele deținute de noi, Juli este prima minoră din istoria noastră care aleargă pe hipodrom într-o cursă (oficială) organizată de către Jockey Club Român și prima jocheiță care a trecut prima potoul într-o cursă oficială. Juli aleargă în continuare în curse și sperăm să o vedem cât mai des la Hipodromul Ploiești.

Juli a mers în afara țării și a făcut stagii de pregătire pentru a învăța cât mai mult despre meseria de jocheu. Felicitări și succes în continuare!

SOFIA ȘERBAN (Sofi)

Clujeanca Sofi este o tânără jocheiță pe care o vom vedea (din nou) încălecând pe 14 aprilie la Hipodromul Ploiești. Sofia Șerban face parte din marea și frumoasa familie E VITA STUD.

La cei aproape 18 ani, Sofi este altceva față de alte fete de vârsta ei! În primul rând, este educată și are mult bun simț. Deși încă este foarte tânără, Sofi știe ce vrea și muncește mult pentru ceea ce vrea. Pe lângă ceea ce face și ceea ce învață zi de zi la E VITA STUD, Sofi a mers și la un stagiu de pregătire în Franța; evident, la un centru de antrenament pentru caii de galop. Sofi este pasionată, muncitoare, ambițioasă, curajoasă și responsabilă, precum și Juli, cealaltă tânără speranță.

Atât clujeanca Sofi, cât și constănțeanca Juli, sunt două tinere care fac cinste Galopului din România. Sofi și Juli, viitorul vă aparține; succes! Să ne mândrim cu ele, să le încurajăm și să le facem cunoscute!

DANIEL LUPAȘCU (Dani)

Un jocheu pe care am vrea să îl vedem mai des la Hipodromul Ploiești este tânărul Daniel Lupascu.

Pursânge produs în Constanța, jocheului Daniel Lupașcu știm sigur că nu îi lipsesc două calități de bază, pasiunea și curajul, însă mai are nevoie de puțin echilibru tactic! Chiar dacă este tânăr, are ceva experiență, a făcut și două stagii de pregătire în Ungaria, și rămâne în continuare o mare speranță a Galopului din România.

Așteptăm să îl vedem încălecând cât mai des la Hipodromul Ploiești; succes!Contact Facebook: Daniel Lupascu


SZABY BAGOLY

Originar din Sfântul Gheorghe, Szabi Bagoly este unul dintre jocheii care aleargă constant la Hipodromul Ploiești încă din 2018. Szabi și-a luat licența de jocheu atât în Slovenia, cât și în Ungaria, iar în curse a alergat în România, Ungaria, Olanda și Belgia. A intrat în lumea galopului cam prin 2011 și de atunci a alergat în multe curse, reușind multe victorii și reușind să acumuleze multă experiență.

Szaby este o alegere sigură; recomandăm! Cine dorește să colaboreze cu Szabi Bagoly, trebuie doar să îl contacteze. Succes!

Contact:
Telefon> 0767325086           Facebook> Szabi Bagoly.

Urmează să vă prezentăm doi jochei cu ștate vechi, nelipsiți de la Hipodromul Ploiești încă de la deschiderea oficială din 2018. Aceștia sunt Octavian Sandu și Lorenzo Gheorghe.

Octavian Sandu (stânga-cazacă roz) și Lorenzo Gheorghe (dreapta-cazacă roșie)

Bineînțeles, îi vom prezenta pe rând.

OCTAVIAN SANDU

După cum am spus mai devreme, Octavian Sandu este unul dintre jocheii nelipsiți încă din 2018 și este unul dintre cei mai experimentați jochei de la noi. Deși a alergat în mai multe curse și are o experiență bună, giurgiuveanul nostru încă nu are o licență de jocheu; va urma!

Octavian Sandu este capacitat din toate punctele de vedere pentru a obține licența de jocheu și suntem siguri că va avea și licență de jocheu. Este mare nevoie de oameni de cai de galop precum Octavian Sandu.
Octavian Sandu poate fi contactat prin intermediul telefonului sau pe Facebook. Succes!

Contact:
Telefon> 0762421906           Facebook> Octavian Sandu.

 

LORENZO GHEORGHE

Ca și în cazul lui Octavian Sandu, nici Lorenzo Gheorghe nu are încă licență de jocheu. Galopul are mare nevoie de oameni de cai de galop precum Octavian și Lorenzo, deoarece sunt cu sufletul, cu mintea și cu trupul alături de galop.

Originar din Dâmbovița, Lorenzo Gheorghe este cel mai mic dintre cei trei frați Gheorghe, toți implicați în lumea galopului la un moment dat. Unul dintre frații mai mari, Radu Gheorghe mai exact, lucrează la cel mai înalt nivel în Horse Racing-ul din Marea Britanie. Lorenzo mai are destule de învățat de la fratele mai mare și sperăm să și învețe, pentru că este nevoie de câți mai mulți specialiști în materie de galop.

Lorenzo Gheorghe poate fi contactat prin intermediul telefonului sau pe Facebook. Succes!

Contact:
Telefon> 0728998168           Facebook> Lorenzo Gheorghe.

 

GEORGE BOGDAN

Lung precum o cravașă, brăileanul George Bogdan este produs al celui mai activ județ în materie de Galop și este mai mult decât un jocheu! El este proprietar, antrenor, călăreț de antrenament și jocheu. Face parte din valul care a venit la Hipodromul Ploiești începând cu anul 2020, alături de Ionuț Munteanu, Mircea Chirchiboi și tânărul Daniel Lupașcu. Deși încă nu are nici el licența de jocheu, putem spune că este un jocheu de primă mână pe care te poți baza. De asemenea, George Bogdan se remarcă prin implicarea sa și prin uriașa sa dorință de a învăța. Drept dovadă, a fost și el într-un stagiu de pregătire în afară, la Hipodromul de lângă Atena.

După cum am spus și anterior, nici el nu are încă licență de jocheu, deși, ca și ceilalți jochei români, este apt și pregătit pentru a trece cu bine această formalitate birocratică necesară.Ca și până acum, pentru cei care doresc colaborări, recomandăm să luați legătura direct cu George Bogdan, prin intermediul telefonului sau pe Facebook. Succes!

Contact:
Telefon> 0766543734            Facebook> George Bogdan.

 

IONUȚ MUNTEANU

Ionuț Munteanu se aseamănă (oarecum) cu George Bogdan, fiind și el și proprietar, și antrenor, și călăreț de antrenament și bineînțeles, și jocheu. Este puțin cam mult, dar se pare că se descurcă! A început să alerge la Hipodromul Ploiești tot în anul 2020 și este un om de galop de care Galopul din România are mare nevoie. Ialomițeanul Ionuț Munteanu este foarte serios, foarte muncitor și foarte ambițios. Este genul de om care tace și face, drept dovadă, în anul 2022 a fost cel mai bun jocheu român din România. Pentru a colabora cu Ionuț Munteanu, trebuie să îl contactați prin intermediul telefonului sau pe Facebook. Succes!

Contact:                                        Telefon> 0799250439           Facebook> Ionut Munteanu.

 

Înainte de a încheia această cursă de prezentare a jocheilor români din România, trebuie să vă aducem la cunoștință că mai sunt și alți jochei români, însă ei sunt rezidenți în alte țări. Dintre aceștia, fiind destul aproape, la Budapesta, tânărul și talentul Kolumban Ors este mai accesibil. Ceilalți sunt mai departe, însă pentru cine dorește să îi cunoască și pe ei, i-am prezentat în acest articol: https://galop.ro/jocheii-deschizatori-de-drum/

PE POTOU

Să nu uitați că încă suntem la început în tot ceea ce înseamnă Galop și, mai ales, vă rugăm să înțelegeți că este nevoie de multă implicare, educare și răbdare!

Acum că am ajuns pe potou, dragi jochei, vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut până în prezent și vă dorim numai bine în continuare. SUCCES!

Scărițele sus și fii una cu calul!

Țineți aproape și protejați-vă!

P.S. Greul abia la anul începe! (2025)

Galop.ro (Galop.Romania)

Galop.ro (Galop.Romania)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *