DAHESS (GB), un ameliorator veritabil

DAHESS este cel mai dorit Pursânge Arab pentru sezonul de montă 2022.

În acest articol îl vom prezenta pe DAHESS, cel mai bine cotat armăsar Pursânge Arab/Arabian Purebred disponibil în România pentru sezonul de montă 2022.

DAHESS (Amer & Danie du Cassou)

Doar cei mai buni rămân…

Istoria cailor Pursânge este veche și fascinantă. De-a lungul sutelor de ani de istorie Pursânge, doar cei mai iuți, sănătoși și puternici au reușit să rămână pe prima pagină a ,,sportului regilor’’.

Cei mai rapizi, sănătoși și puternici cai au rezistat selecției timpului și, foarte important, au transmis mai departe principalele calități; iar principala CALitate la care ne referim este ,,fuga’’.

În cazul celei mai tari testări, a hipodromului, sunt mulți cai Pursânge care au dovedit că au ,,the triple crown’’ (inimă, plămâni și picioare). Dar, datorită caracterului care de cele mai multe ori face diferența, doar unii au rămas în istorie ca fiind printre cei mai buni.

Iar unul dintre cei mai buni cai Pursânge Arab din istorie este DAHESS.

DAHESS
DAHESS – Pursânge Arab/Arabian Purebred
DAHESS
DAHESS
În anul 2007, după mai multe rezultate remarcabile, armăsarul DAHESS a fost catalogat de către I.F.A.H.R. drept cel mai titrat armăsar Pursânge Arab de curse al lumii.
DAHESS pe pista unui hipodrom din Franța

În 2012, primii lui mânji au intrat în cursele de galop din Europa. În prima cursă a sezonului din Franța, Qatar Coupe de France des Chevaux Arabe pentru caii de 3 ani, pe primul loc s-a clasat Dahor de Brugere, iar pe al doilea, Djebelia al Mels, ambii produșii lui DAHESS. A fost doar începutul unui lung șir de victorii pentru produșii acestui extraordinar armăsar.

În 2016, Al Mourtajez reușește pentru a doua oară să cucerească titlul de campion mondial, fiind declarat nu doar cel mai bun fiu al lui Dahess, ci și cel mai bogat Pursânge Arab al momentului, cu aproape 2.2 milioane de dolari câștigați doar din curse.
Al Mourtajez (DAHESS), dublu campion mondial


Fiu de campion

Dahess este un fiu al legendarului armăsar de curse saudit AMER, care are peste 130 de campioni în cursele de galop, totalizând peste 600 de victorii, dintre care 70 de grupa I.
Mama lui Dahess, Danie du
Cassou născută în 1984 din Dahr și Nerva du Cassou reprezintă familia Nevada, una dintre cele mai de
succes linii maternale din Franța. Danie du Cassou este mama a șapte câștigători în Emiratele Arabe Unite.

Campionul DAHESS

DAHESS însuși a fost un excepțional cal de curse. A reușit să câștige 28 de curse, dintre care 13 de grupa I în 5 țări diferite.

Este o combinație de viteza și stamină, dar și posesorul unui temperament bun. În cariera sa a reușit să adune 981.957 de euro, un record pentru vremea respectivă.

DAHESS ,,zburând’’ pe pista unui hipodrom

Pe lângă cariera impresionantă de pe hipodrom, pe Dahess îl recomandă foarte mult rezultatele sale ca reproducător. Acesta a reușit încă din 2008 să transmită mai departe calitățile necesare pentru ca produșii lui să ajungă mari câștigători. Iar dintre produșii care se bucură de moștenirea genetică deosebită a lui DAHESS, îi amintim pe: Al Mourtajez (dublu campion mondial), Djet Taouy, Dahor de Brugere, Messi, Rodess du Loup, Thess Is Awesome, printre alții!

Cea mai mare performanță a unui armăsar reproducător este atunci când un descendent al său câștigă o cursă G1, iar DAHESS a dat câștigător de G1.

 

DAHESS este cazat în acest sezon de montă la Haras de Thouars din Franța, iar prezentarea din Franța o găsiți aici. În România este disponibil prin inseminare artificială la Clinica Ecvină Șirioara.

Doctorul Ignătescu Dan, coordonatorul Clinicii Ecvine Șirioara, și pasionatul crescător de cai Florin Șuta sunt doi dintre norocoșii care l-au cunoscut pe marele DAHESS.

Dan Ignătescu și Florin Șuta alături de DAHESS

Domnul doctor Ignătescu ne-a mărturisit că a fost o imensă bucurie și că a rămas impresionat de întâlnirea cu DAHESS.

,,Este un armăsar impunător, dar în același timp este calm, relaxat. Ca și în timpul carierei de pe hipodrom, DAHESS este și acum un cal bun și deștept. Înțelege tot ce vrei de la el.’’, ne-a mai spus doctorul Ignătescu despre DAHESS.

Pentru mai multe informații legate de monta/montele cu DAHESS, vă rugăm să luați legătura direct cu dl dr Ignătescu Dan.

Tel.: 0040745267984

Sursa: Dr veterinar Ignătescu Dan https://www.facebook.com/clinicaecvina/

2 Replies to “DAHESS (GB), un ameliorator veritabil”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *